23 تير 1396 - 08:27
ایبِنا گزارش می‌دهد؛

راه‌اندازی سرویس NFC در پنج بانک/ تعداد تراکنش‌ها کمتر از ۱۰۰۰

پنج بانک تاکنون از سرویس پرداخت با تکنولوژی NFC رونمایی کرده‌اند، با این حال تعداد تراکنش‌های انجام شده بر پایه این فناوری هنوز به یک‌هزار مورد نرسیده است.
کد خبر : ۷۲۲۰۸
ان اف سی

به گزارش خبرنگار ایبِنا، مدت زیادی نیست که پرداخت‌های موبایلی بر پایه فناوری NFC درکشور فعال شده و هنوز استفاده از این فناوری در جامعه فراگیر نشده است. از اردیبهشت ماه امسال نیز بانک‌ها با مجوز بانک مرکزی در حوزه ارائه خدمت بر پایه فناوری NFC وارد شدند و تاکنون پنج بانک از این فناوری رونمایی کرده‌اند.


اسفندماه سال گذشته شرکت به پرداخت ملت سرویس پرداخت موبایلی NFC را بر بستر اپلیکیشن سکه رونمایی کرد. در حال حاضر، حدود ۴۴۰ هزار دستگاه پایانه فروشگاهی به تکنولوژی NFC مجهز شده که از طریق آن، پرداخت با این دستگاه‌ها، بدون نیاز به کارت بانکی قابل انجام خواهد بود.


امکان استفاده از خدمات اپلیکیشن سکه برای صاحبان تمام کارت‌های شتابی شبکه بانکی امکان‌پذیر است، ولی استفاده از خدمت پرداخت با NFC از طریق این اپلیکیشن در حال حاضر فقط برای صاحبان کارت‌های بانک ملت امکان‌پذیر است که بزودی این امکان از طریق کارت‌های دیگر بانک‌های کشور نیز ممکن می‌شود.


در هفته گذشته نیز بانک ملت به صورت رسمی از سامانه پرداخت با تکنولوژی NFC رونمایی کرد. هادی سپانلو مدیر امور طرح و برنامه بانک ملت در مراسم رونمایی امنیت بالا و استفاده از اثر انگشت برای ورود به سامانه، نمای بصری کاربرپسند با استفاده از اِلمان‌های زیبا، توسعه خدمات و ارائه ۱۰۳ خدمت (۳۳ خدمت پایه و ۷۰ خدمت که از طریق شعب قابل ارائه نیست) را از جمله ویژگی‌های همراه بانک جدید ملت خواند.


پس از مجوز موافقت بانک مرکزی با استفاده بانک‌ها از NFC بانک شهر نخستین بانکی بود که در این حوزه ورود کرد و ۱۳ اردیبهشت ماه سال جاری سرویس NFC را در سی‌امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رونمایی کرد. با این سرویس، متقاضیان دارای گوشی‌های اندروید، به جای بن کارت فیزیکی از طریق موبایل اقدام به خرید کتاب در نمایشگاه کردند.


بانک پارسیان نیز ۲۳ اردیبهشت ماه با حضور رئیس کل بانک مرکزی از خدمت NFC خود رونمایی کرد. دریافت آخرین موجودی حساب کارت‌های پارسیان و شتاب، دریافت سه گردش آخر حساب کارت‌های پارسیان به جز کارت نقدی،  پرداخت قبض آب، برق، تلفن ثابت و همراه، گاز، عوارض شهرداری با استفاده از تمامی کارت‌های پارسیان و شتاب، خرید از فروشگاه‌های طرف قرارداد و پرداخت وجه با استفاده از کارت‌های پارسیان و شتاب، خرید شارژ سیم کارت‌های اعتباری همراه اول، ایرانسل و تالیا و همچنین خرید شارژ اعتبار انواع کارت‌های اینترنت و تلفن بین‌الملل، دریافت آخرین صورتحساب کارت اعتباری پارسیان از طریق فکس و دریافت آخرین صورتحساب کارت اعتباری پارسیان از طریق پست الکترونیکی خدماتی است که بانک پارسیان از طریق فناوری NFC ارائه می‌دهد.


بانک رفاه نیز خرداد ماه سال جاری اولین دستگاه خودپرداز مجهز به پرداخت موبایلی NFC از طریق سیم کارت رایتل را رونمایی کرد. در گام نخست شرکت رایتل این خدمت را برای مشتریان بزرگ بانک از جمله سازمان تامین اجتماعی و شرکت رایتل ارائه خواهد کرد و قرار است در مراحل بعدی در همه دستگاه های خودپرداز و POS بانک، راه‌اندازی شود. در خدمت جدید بانک رفاه، مشتریان می‌توانند اطلاعات کارت رفاه خود را بر روی سیم کارت رایتلی که قابلیت NFC دارد و همچنین گوشی هوشمندی که از این فناوری پشتیبانی می‌کند ذخیره کرده و هنگام دریافت خدمات از دستگاه های خودپرداز یا پایانه‌های فروشگاهی بدون نیاز به کارت و در یک تبادل اطلاعات کاملا امن، با استفاده از گوشی هوشمند به سهولت و در کمترین زمان خدمات خود را دریافت کنند.


بانک صادرات نیز خردادماه سال جاری پروژه خدمات هوشمند شهروندی مبتنی بر NFC را در منطقه آزاد انزلی عملیاتی و روانه بازار کرد. در حال حاضر با استفاده از قابلیت ایجاد شده تنها شهروندان منطقه آزاد انزلی از طریق این فناوری می‌توانند به جای استفاده از کارت‌های بانکی متعدد و یا کارت‌های اعتباری ناوگان‌های حمل‌ونقل عمومی، از سیم‌کارت خود برای پرداخت انواع خدمات شهری مانند خدمات حمل‌ونقل استفاده کنند.


با این حال استفاده از فناوری NFC هنوز در ابتدای راه قرار دارد و با وجود رونمایی از این سرویس در پنج بانک هنوز این خدمات به صورت محدود توسط آنها ارائه می‌شود و استفاده از آن توسط مشتریان فراگیر نشده است. پیگیری‌های خبرنگار ایبِنا نیز حاکی از آن است که تا امروز کمتر از یک هزار تراکنش در کل کشور بر بستر این سرویس انجام شده که با توجه به انجام روزانه حدود ۱۰۰ میلیون تراکنش بانکی در کشور سهم اندک استفاده از این فناوری به وضوح احساس می‌شود.


ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر